De 4 grootste frustraties bij zakelijke presentaties.

oor de opstart, en tijdens deze corona-lockdown, ging ik in gesprek met heel wat ondernemers en managers. Dit zijn de 4 grootste frustraties bij zakelijke presentaties die tijdens de gesprekken naar boven kwamen.De 4 grootste frustraties bij zakelijke presentaties. - blog Kinote - trainers in communicatie- en presentatievaardigheden

Zakelijke presentaties…de meeste onder hen kunnen wel snel een leukere tijdsbesteding voor ogen halen. Wat is hier de oorzaak van? Is het de collega die verveeld zit te kijken, want luisteren doet hij of zij al zeker niet. Is het dat iedereen met iets anders bezig is? Spelen er andere factoren? Gemiddeld spenderen we 8! uur per week aan zakelijke presentaties, dus het minste dat we kunnen doen is ervoor zorgen dat ze efficiënter en vooral meer genietbaar zijn.


Frustratie 1: De presentaties duren te lang

Zakelijke presentaties die binnen de vooropgestelde tijdslimiet blijven, het blijkt een utopie. En dat is op zijn zachtst gezegd een probleem. Onze aandachtsperiode kent nu eenmaal zijn limiet. Als je presentatie langer duurt, dan zal je alle aandacht zien verdampen en de frustraties zien opborrelen bij de collega’s. Ook dat is een zonde, want elke aanwezige investeert, al dan niet verplicht, zijn tijd in het bijwonen van de presentatie. Als deze presentatie zijn doel dan niet bereikt, dan is er met heel veel tijd gespeeld. En time, time still is money.

Frustratie 2: Er volgen niet genoeg beslissingen.

In heel wat meetings blijkt het de gewoonte dat iedereen mooi zijn mening deelt, maar er te weinig beslissingen gemaakt worden. Het resultaat? Punten die we meenemen naar de volgende meeting. En we weten intussen allemaal wat er met deze punten zal gebeuren. Juist, we zullen ze de volgende keer ongetwijfeld opnieuw meeslepen naar de volgende zakelijke presentatie. Zorg dat je presentatie een duidelijk doel heeft. Maak de beslissing zelf het doel van je presentatie.

Frustratie 3: Routine-meetings

Deze kennen we allemaal. Zakelijke presentaties die we moeten uitzitten, die elke week op het menu staan maar zonder duidelijke structuur. We zijn allemaal gewoontedieren en deze zakelijke presentaties spelen in op deze drang. Ze zorgen dat we ons belangrijk voelen, maar veel meer dan dat doen ze niet. Indien er geen belangrijke punten op het menu staan die helpen om een resultaat te bekomen voor deze routine-meetings, durf ze dan te cancelen.

Frustratie 4: Gebrek aan structuur

Onduidelijke agenda, onduidelijke communicatie, onduidelijke meningen, onduidelijke presentatie en zo kunnen we wel nog even doorgaan. If you fail to plan, you plan to fail en dat is niet anders als het op zakelijke presentaties aankomt.

Wil jij deze 4 frustraties, en nog veel anderen, aanpakken en werken aan een resultaatgerichte presentatie-cultuur vol dynamiek, beslissingen en structuur, neem dan contact op en ontdek onze workshops.

Nasilevitch Glorieux - ng@kinote.be - 0483 600 983